CHICAGO–()–Scott J. Hinkle is toegetreden tot Hallstar, het wereldwijde specialistische chemiebedrijf, als Chief Financial Officer. Hij vestigt zich in het hoofdkantoor van Hallstar in Chicago, Illinois, waar hij direct rapporteert aan Voorzitter en CEO, John J. Paro.

Sinds de oprichting in 1986, is Hallstar uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf vanwege zijn innovatieve expertise op het gebied van de wetenschap omtrent fotostabiliteit, hernieuwbare weekmakers, eco-gebaseerde actieve ingrediënten, ftalatenvervangingen, natuurlijke olijfchemie en polymerenmodificatie. Het bedrijf stimuleert onderzoek en ontwikkeling, productie- en verkoopactiviteiten in China, Italië, Frankrijk en Brazilië, naast die in de Verenigde Staten.

Hallstar kondigde onlangs een structurele splitsing aan tussen Hallstar Beauty en Hallstar Industrial, met ingang van 1 oktober 2018. Deze twee bedrijven worden ondersteund door een Global Shared Services organisatie, waar Hinkle leiding aan zal geven als onderdeel van zijn zakelijke functie.

“Hallstar heeft zijn wereldwijde voetafdruk drastisch vergroot in de laatste jaren,” zegt Paro, “en met onze twee commerciële bedrijven, hebben we nu een significante operationele complexiteit. Scott heeft niet alleen wereldwijde ervaring in de chemiesector, maar ook grote kennis over hoe een goed presterende shared services group effectief beheerd moet worden. Het creëren van een wereldwijd kenniscentrum op het gebied van accounting, financiën, IT, zakelijke ontwikkeling, marketing en HR is zeer belangrijk voor het succes van Hallstar en zal onze twee bedrijven in staat stellen om hun volle potentie te bereiken.”

Scott was voorheen CFO bij EnviroVac Industrial Services, ANGUS Chemical en Water Process Services bij Ecolab. Daarvoor, werkte hij 11 jaar bij Nalco Company als Chief Accounting Officer en CFO voor de activiteiten van Nalco in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. Hij behaalde een diploma in accountancy aan Northern Illinois University en hij is een registeraccountant. Hij, zijn vrouw en drie kinderen wonen in Naperville, een buitenwijk van Chicago.

Over Hallstar:

Hallstar is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van specialistische, chemische oplossingen. Het bedrijf benadert elke afspraak vanuit samenwerking om technische ondersteuning, chemische expertise en industriële kennis te leveren die klanten helpt om het beste uit hun producten te halen, van concepten tot de eerste productiepartijen.

Om meer te weten te komen, bezoekt u www.hallstar.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Powered by WPeMatico