SEATTLE–()–Starbucks Corporation (NASDAQ: SBUX) kondigde vandaag de benoeming aan van Patrick Grismer als executive vice president en chief financial officer (cfo). Grismer rapporteert aan Kevin Johnson, Starbucks president en chief executive officer, en is de opvolger van Scott Maw, die op 30 november stopt. Om een soepele overgang mogelijk te maken, blijft Maw tot en met maart 2019 een senior consultant. Grismer komt op 12 november bij het bedrijf en neemt op 30 november de rol van cfo in.

Grismer is een bewezen financieel executive, die aanzienlijke leiderschapservaring opdeed bij wereldwijde consumentgerichte groeiondernemingen, waaronder meer dan 25 jaar bij Hyatt Hotels Corporation, Yum! Brands (moederbedrijf van KFC, Pizza Hut en Taco Bell) en The Walt Disney Company.

Grismer komt bij Starbucks vanuit zijn huidige functie als cfo van Hyatt, die hij sinds zijn komst bij het bedrijf in maart 2016 bekleedt. In zijn rol was hij verantwoordelijk voor alle facetten van de wereldwijde financiële rol, bedrijfsstrategie, vermogensbeheer, constructie, inkoop en gedeelde services.

“Als doorgewinterde cfo van meerdere wereldwijde consumentgerichte groeibedrijven brengt Pat enorme financiële expertise, een klantgerichte instelling en een rijkdom aan ervaring in de restaurantindustrie mee naar Starbucks,” zei Kevin Johnson, Starbucks president en chief executive officer. “Pat zal een geweldige aanvulling zijn op het team en ik kijk uit naar het gezamenlijk doorlopend uitvoeren van onze strategische prioriteiten en het stimuleren van sterke financiële prestaties.”

Voorafgaand aan Hyatt bekleedde Grismer gedurende meer dan 14 jaar verschillende leidende functies bij Yum! Brands, waaronder cfo. Voorafgaand aan Yum! Brands was Grismer voor een periode van tien jaar actief in verschillende financiële en strategische posities bij de The Walt Disney Company, waaronder vice president bedrijfsplanning en -ontwikkeling voor The Disneyland Resort. Grismer startte zijn carrière als management consultant bij Price Waterhouse.

Grismer behaalde een Bachelor of Science in Bedrijfsadministratie aan de Universiteit van Southern California, een Master in Bedrijfsadministratie aan de Kellogg Graduate School of Management van de Northwestern Universiteit en werd gecertificeerd publiek accountant in de staat Californië.

“Ik ben zeer verheugd dat ik me bij Starbucks kan voegen en voel me bevoorrecht dat ik onderdeel kan zijn van het team dat verantwoordelijk is voor de leiding van dit iconische, wereldwijde bedrijf. Ik heb het merk en de waarden van Starbucks altijd bewonderd en ik kijk ernaar uit om samen met Kevin en het leiderschapsteam het bedrijf naar een nieuwe groeifase te leiden”, zei Grismer.

Over Starbucks

De Starbucks Coffee Company is sinds 1971 toegewijd aan het ethisch inkopen en branden van Arabica-koffie van topkwaliteit. Vandaag de dag is de onderneming, met winkels over de hele wereld, 's werelds belangrijkste brander en verkoper van specialiteitenkoffie. Door onze niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid en onze leidende principes, brengen wij in elke kopje de unieke Starbucks-ervaring voor elke klant tot leven. Om de ervaring mee te maken kunt u een van onze winkels bezoeken, online kijken op Starbucks.com en via de Starbucks Newsroom.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Powered by WPeMatico