(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/560744/Hannover_World_Routes_2019.jpg )

Hannover staat nu in de schijnwerpers in een hal op de World Routes in Barcelona: een jeugdige, stijlvolle stad op topsnelheid in beeld gebracht. De presentatie wordt ondersteund door Hannovers DJ Wolf (Wolf Kolster) en cocktailkoning Thomas Immenroth, die een ontspannen sfeer creëren waarin Hannover naar voren komt als de hippe locatie voor Routes Europe 2019.

In 2019 zal de hoofdstad van Niedersachsen drie dagen lang het decor vormen van dit belangrijke evenement voor de beleidsmakers uit deze bedrijfssector: vliegmaatschappijen, luchthavenbeheerders en toeristenbureaus. “Routes Europe” is het grootste continentale evenement in zijn soort en wordt elk jaar gehouden in een andere Europese stad. Naar verwachting zullen meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen, 450 luchthavens en 800 andere ondernemingen uit de luchtvaartsector “Routes Europe 2019” bijwonen in het Hannover Congress Centrum. Op het programma staan presentaties, exposities en zakelijke bijeenkomsten in de vorm van “speeddates”.

Waarom Hannover? Daarom!
Hannover staat voor hoogwaardig amusement, flair en evenementen. De hoofdstad van Bundesland Niedersachsen heeft alles: van attracties van wereldklasse tot vriendelijke gemeenschapskunst; van topsportevenementen tot sportvoorzieningen voor iedereen; elegante winkels in het stadshart, charmante winkelgalerijen en kleurrijke markten; chique hotels en restaurants en een centrale ligging in het hart van Europa met uitstekende infrastructurele verbindingen. Hannover is levendig – een prettige woonplaats voor meer dan 550.000 mensen en een uitstekende plek om te bezoeken voor miljoenen toeristen en dagjesmensen per jaar.

Uitstekende infrastructuur in het hart van Europa   
Met zijn uitstekende moderne infrastructuur – het internationale vliegveld, de snelwegen in de stad, aansluitingen met landelijke snelwegen en het centrale station als belangrijk kruispunt van hogesnelheidslijnen vanuit alle windrichtingen – is de deelstaathoofdstad een vervoersknooppunt midden in Europa.

Luchthaven Hannover   waar wereldspelers zich thuis voelen   
De luchthaven van Hannover dient één van de grootste en machtigste gebieden van Duitsland. Het Interkont-systeem van parallelle startbanen voor 60 vliegbewegingen per uur is 24 uur per dag te gebruiken en heeft een onbeperkte infrastructuur, waardoor luchtvaartmaatschappijen op geen enkel ander vliegveld zo eenvoudig toegang hebben tot deze enorme markt. Daardoor levert de luchthaven een gigantische bijdrage aan de stad en hele streek in het noorden van Duitsland.

De goede verbindingen en zijn eigen snelwegafrit maken het vliegveld een perfect, snel toegankelijk aankomstpunt voor alle luchtvervoer. Uiteraard is de luchthaven ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Lokale forenzentreinen brengen reizigers in slechts 18 minuten van het centrale station van Hannover naar de terminal. Dat betekent dat het vliegveld ideaal gelegen is voor verbindingen met de lange-afstandslijnen van de Deutsche Bahn.

Dankzij de vele rechtstreekse vluchten binnen Europa en de hoge frequentie van de verbindingen met alle belangrijke Europese knooppunten kunnen passagiers gebruikmaken van prettige aansluitingen met bestemmingen over de hele wereld. Korte afstanden tussen de campus en binnen de terminals, plus een grote hoeveelheid aan voorzieningen op de luchthaven zorgen voor ideale omstandigheden om ontspannen te vertrekken. Geen wonder dat de luchthaven Hannover de eerste keus is voor miljoenen zakenreizigers en toeristen in Noord-Duitsland.

Hoogwaardige gastvrijheid  toonaangevende handelsstad   
Als locatie van toonaangevende internationale handelsbeurzen en -conferenties en gastheer van de Wereldtentoonstelling EXPO 2000 heeft Hannover al meer dan 70 jaar een formidabele reputatie op het gebied van kosmopolitische gastvrijheid. Hannover staat vooraan als het gaat om de belangrijkste handelsbeurzen ter wereld, want het was gastheer van evenementen als DOMOTEX, CeBIT, HANNOVER MESSE en IAA Nutzfahrzeuge. Hannovers gastvrijheid bij beurzen en festivals en ook bij sport- en muziekevenementen wordt wereldwijd erkend en keer op keer bewezen.

Hannover  sympathiek en levendig   
Hannover is een stad van veel groen. Elk jaar bezoeken ongeveer een half miljoen toeristen de Herrenhäuser Gärten en genieten ze van de flair van de barokke tuin, die zich met recht één van de best onderhouden van heel Europa mag noemen. Ontsnap in vijf minuten aan de drukte van de stad – het uitgestrekte stadsbos Eilenriede, de oevers van de Maschsee, het platteland langs de Leine en parken nodigen stuk voor stuk uit voor een wandeling of sportieve activiteiten. Hannover herbergt één van Duitslands spectaculairste dierentuinen, de Erlebnis-Zoo Hannover, met zijn geweldige themawerelden en meer dan 2000 dieren.

Het voetgangersgebied is een waar winkelparadijs en in de Altstadt kun je door de smalle middeleeuwse straatjes slenteren, bijkomen aan de oevers van de Leine of in één van de vele cafés. Fantastische evenementen als de International Fireworks Competition, het Maschseefest, ‘s werelds grootste Schützenfest (schuttersfeest) en de kerstmarkten lokken elk jaar massa’s mensen naar Hannover. De stad biedt nu meer culturele evenementen dan ooit, uiteenlopend van fascinerende tentoonstellingen tot theaterproducties van het hoogste kaliber in de diverse schouwburgen en musea.

http://www.visit-hannover.com/en

Hotelboekingen en meer informatie: http://www.visit-hannover.com/en/routes2019

Ricarda Scholtyssek
Hannover Marketing und Tourismus GmbH
Telefoon: +49-511-1234-90 -20
E-mail: [email protected]

BRON Hannover Marketing und Tourismus GmbH

Powered by WPeMatico